De Klankmakerij

Eén van de activiteiten van VZW Dranoeter was ruim 15 jaar het [F] Experience Museum. Het museum slaagde er sinds haar opening (op 2 mei 2003) in om geïnteresseerden van over het hele land aan te trekken tot een bezoek. Het interactieve folkmuseum was een toonaangevende trekpleister buiten de provinciegrenzen heen, vooral voor gezinnen, groepen en scholen. Tijdens de exploitatieperiode mocht het museum zo’n 100.000 bezoekers ontvangen.

 

“Verhaal uitverteld”

Het museum maakt gebruik van technologie, maar die is na ruim 15 jaar erg geëvolueerd. Het museum oogde niet meer hedendaags en het verhaal van het [F] Experience Museum raakte uitverteld. We vonden het tijd voor een andere insteek. Daarom zal het [F] Experience Museum sluiten en komt er een nieuw project in de plaats.

 

Doe-museum ‘De Klankmakerij’

In het gebouw komt een nieuw concept, dat de naam ‘De Klankmakerij’ zal dragen. Zoals de naam doet vermoeden, zal De Klankmakerij te maken hebben met muziek. Het wordt een doe-museum waar je al spelend kennis kan opdoen over muziek en over onze regio. Het concept is nog in volle ontwikkeling.

In de komende maanden voorzien we tijd om het [F] Experience Museum te ontmantelen. Dan start de opbouw van een beleving rond spelen met klank. We zullen het museum zo inrichten, dat het ook een kindvriendelijke activiteit wordt. Zo zal de regio er een nieuwe toeristische activiteit bijhebben. Eind 2020 – begin 2021 hopen we de eerste bezoekers kunnen verwelkomen.

 

Dit project is een initiatief van VZW Dranoeter met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO)

banner

 

interreg

 

Gratis met de klas naar deze locatie? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie.”

de lijn                cultuurkuur

De Klankmakerij