Artist in Residence

In ontwikkeling: Artist in Residence.

Dranoeter vzw wil bands en muzikanten de kans geven om hun muziek verder te ontwikkelen via het project 'Artist in Residence'. Een Artist in Residence kan zich voor een bepaalde tijd terugtrekken in een speciaal ontwikkeld artist in residence-verblijf, om er in alle rust en comfort te verblijven. Zo kan de muzikant in een inspirerende omgeving naar hartenlust repeteren, creëren en opnemen. 

Het toegankelijke artist in residence-verblijf zal uitgerust zijn met o.a. verwarming, woonkamer, ingerichte keuken, tafel, eetruimte, salonruimte en maar liefst twee badkamers. In beide badkamers vind je een toilet, douche en wastafel. Eén badkamer is volledig (rolstoel)toegankelijk. Bovendien is er op het gelijkvloers een zetelbed aanwezig. Op die manier is het verblijf helemaal toegankelijk voor mensen met een beperking.

Verder is er een sfeervol terras, uitgerust met barbecue, groene planten of bloeiende beplanting.

Extra pluspunt: het verblijf draait op groene energie dankzij de zonnepanelen op het dak. Ook zijn er vier laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen ter beschikking.

Wanneer de ruimte niet ingeboekt staat voor een muzikant of artiest, zal de ruimte verhuurd worden als vakantiehuis De Backstage. In vakantiehuis De Backstage beleeft de huurder de Festival Dranouter-ervaring, gelegen in de backstage-zone van Festival Dranouter. Zo slaap je in de ruimte waar ooit de backstage suite was van The Kooks, Brihang, Patti Smith, Angèle, Bart Peeters en Nick Cave!

 

interreg

interreg